مهارت خواندن آیلتس

مقدمه

برای موفقیت در بخش ریدینگ این آزمون در این قسمت از سایت کمک تون می کنم با تمامی جزئیات این نوع سوالات آشنا بشید و با تمرین به هدف تون برسید.

در این بخش از آزمون ریدینگ ۶۰ دقیقه زمان داریم تا به ۴۰ سوال در ۳ متن پاسخ بدیم. البته این مخصوص آیلتس آکادمیکه و در آزمون جنرال کمی متفاوته. برای هر متن به طور معمول ۱۳ تا ۱۴ سوال وجود داره. موضوع متن های آیلتس آکادمیک برگرفته از متون واقعی چاپ شده ست. هر متن تقریبا ۹۰۰ کلمه داره. متون ریدینگ آکادمیک روایی، توصیفی و یا استدلالی هستند. حتی می تونه شامل نمودار، شکل و یا نقشه هم باشه. روی هر متن تقریبا باید ۲۰ دقیقه وقت بگذارید. داوطلبان باید در زمان مقرر آزمون پاسخ هاشون رو به پاسخ نامه منتقل کنند. هیچ وقت اضافه ای برای انتقال به پاسخ نامه نخواهید داشت. اشتباه گرامری و املای غلط باعث کسر نمره میشه. هر سوال ۱ نمره داره.

جدول نمره احتساب نمره ریدینگ آیلتس

 

با استفاده از جدول بالا می تونید روی نمره ریدینگ توی آیلتس حساب کنید. مثلا اگر در ریدینگ آیلتس آکادمیک به ۳۷ سوال پاسخ صحیح بدید نمره ریدینگ تون ۸٫۵ میشه. و به همین ترتیب می تونید با استفاده از این جدول نمره تون رو محاسبه کنید.

نمونه برگه پاسخنامه در ریدینگ آیلتس

 

 در قسمت زیر عناوین سوالات ریدینگ آیلتس آورده شده تا بهتر آشنا شید:

 

Sentence completion

Summary, note, table, flow chart completion

Short answer completion

Diagram label completion

Summary completion

Matching sentence ending

Matching features

Matching headings

Matching information

Multiple choice

True/false/not given, Yes/no/not given identifying information, writers’ view

 به طورکلی سوالات ریدینگ دو دسته هستند:

  • سوالاتی که توانایی داوطلبان رو برای درک کلی متن مورد بررسی قرار میده.
  • سوالاتی که توانایی داوطلب رو برای پیدا کردن اطلاعات خاصی مورد آزمایش قرار میده.

 

دانلود فرمت سوال ها

 

Readingtask

 

راه های تقویت ریدینگ

  • کمی حوصله به خرج بدید. اختلاف نمره ۶ با ۷ شاید چند سوال به نظر برسه، اما صدها متن مختلف وجود داره.
  • در برنامه روزمره تون متن خوانی رو قرار بدید و تا می تونید سرعت خواندن تون رو بالا ببرید.
  • کلمات رو در متن یاد بگیرید .اگر چه وقت زیادی تا آزمون ندارید کلمه حفظ کنید چاره ای نیست.
  • تا می تونید مجلات معتبر رو بخونید، عمده متن های ریدینگ از همین مجلات گرفته شده.
  • دو مدل مختلف متن خوانی رو امتحان کنید. تفریحی متن بخونید و دقیق با نیت یادگیری متن بخونید.
  • روی انواع سوالات ریدینگ تمرکز کنید و در بخشی که مشکل دارید بیشتر تمرین کنید.
  • زمان تون رو مدیریت کنید و قبل از آزمون حتما خودتون رو چندین بار توی شرایط آزمون قرار بدید.
  • کلمات متونی که می خونید رو در دفترچه ای بنویسید و مرورشون کنید.
  • با Paraphrasing آشنا شید و اون رو تمرین کنید، چون توی ریدینگ زیاد ازش استفاده میشه.
  • پیشوند و پسوند ها Prefix and suffix ها رو خوب یاد بگیرید، چون در حدس زدن معنای کلمات بهتون کمک میکنه.
  • کلماتی که یاد می گیرید رو به همراه مترادف و متضاد هاشون یاد بگیرید، چون در ریدینگ بهشون نیاز خواهید داشت.
  • روی کلمه به کلمه متن ها تمرکز نکنید سعی کنید مفهومی متن ها رو بفهمید.

مرحله اول Skim

   در مرحله ی اول بخش Skim یا خواندن سریع رو داریم. توی این مهارت فقط باید کلیات متن رو خوند و از پرداختن به جزئیات خودداری کرد. هدف از این کار فهمیدن اصل موضوع و نکات مهمه. اگر خودتون رو توی این مهارت قوی کنید احتمال پاسخ دادن به سوالات بیشتری براتون امکان پذیر میشه.

مرحله دوم Scan

توی این مرحله همانطور که از اسمش مشخصه باید متن رو اسکن کنیم. یعنی باید چشم هایی کاملا تیز داشته باشیم و دنبال کلمه، عبارت و یا عدد خاصی باشیم که دقیقا کجا قرار گرفته. حتی ممکنه بارها از روی اون کلمه با چشم تون رد شده باشید اما اون رو ندیده باشید. اگر توی این مهارت زیاد تمرین کنید می تونید توش موفق عمل کنید.

مرحله سوم Keywords

داشتن اطلاع درست از کلید واژه یعنی انتخاب درست یک کلمه از میان چندین کلمه که یکی از مهم ترین مهارت های این بخشه. درواقع در مرحله ی Scan دنبال کلید واژه ها بودیم و با درست انجام دادن این دو مرحله قفل سوال براتون باز میشه. انتخاب درست کلمه ی کلیدی به تمرین زیاد، شناخت و توضیحات مفصل داره که در دوره ی تخصصی تکنیک آیلتس با این مهارت آشنا خواهید شد. برای تقویت و پیشرفت در این بخش باید قسمت True/false و not given رو خوب تمرین کنید.

باید بدونید که موفقیت در یکی از مهارت های آیلتس یک شبه بدست نمیاد. شخصا معتقدم مهارت ریدینگ آیلتس در مقایسه با گفتاری و نوشتاری بعد از شنیداری جز دومین مهارت سخته که باید براش تلاش زیادی داشت. برای موفقیت در این مهارت باید موارد زیر رو در نظر بگیرید:

  • با متون مختلف و زیادی سر و کله بزنید. ( این پروسه میتونه حداقل ۳ ماه زمان ببره).
  • روش درست خواندن متن رو یاد بگیرید.
  • در مسیر درست حرکت کنید.

 در وهله ی اول باید شرایط تمرین رو مهیا کرد. شرایط تمرین رینیدگ رو در زیر آوردیم:

  • حین تمرین چیزهایی که باعث میشه حواس تون پرت بشه رو کنار بذارید.
  • کسی مزاحم تون نشه.
  • صندلی مناسب داشته باشید.
  • موبایل رو از خودتون دور کنید.( حتما این کارو انجام بدید.)
  • موقع خواندن کلمات نیازی به تلفظ کلمات نیست. اگر معنای کلمه خاصی رو بلد نیستید نا امید نشید و بهش توجه نکنید. برای پیشرفت در لغت سعی کنید مطالب و منابع مختلفی رو بخونید و مهم تر اینکه سعی کنید تمامی لغات جدید رو با معنی داخل دفترچه یادداشتی بنویسید تا سر فرصت بتونید اون ها رو مرور کنید.

 

نحوه ی افزایش سرعت عمل در آزمون آیلتس

 شاید با خودتون بگید پاسخ دادن به ۴۰ سوال در طول ۶۰ دقیقه غیر ممکنه. اما راهکارهایی برای بالا بردن سرعت خواندن وجود داره که به شما کمک می کنه زمان تون رو مدیریت کنید.

زبان آموزان زیادی هستند که به خاطر سرعت کم و عدم آشنایی با تکنیک های پاسخ گویی فرصت کافی برای جواب دادن به تمامی سوالات رو ندارند. در قسمت زیر بعضی ازاون دلایل رو براتون آوردیم:

  • تک تک سوالات ریدینگ رو نخونید.
  • وقتی معنای لغت خاصی رو نمی دونید متوقف نشید.
  • سعی نکنید تمامی کلمات و جملات رو متوجه بشید.
  • هر جمله رو چندین بار نخونید.
  • زیاد از حد به جزئیات فکر نکنید.

سریع خواندن در ریدینگ به تمرین زیادی نیاز داره. اگر سرعت عمل تون بالا باشه می تونید زمانی رو برای چک کردن جواب های ریدینگ تون نگه دارید و با اعتماد به نفس زیادی در آزمون شرکت کنید. طبیعیه که اگر قبل از آزمون ریدینگ متن های مختلف و متنوعی و البته زیادی رو بخونید سر جلسه می تونید با سرعت بیشتری ریدینگ ها رو بخونید. البته فراموش نکنید تند خوانی همیشه هم جواب نمیده بعضی وقت ها باید متن رو کمی آهسته و با جزئیات بیشتری بخونیم تا بتونیم کلمه و یا جواب مورد نظر رو پیدا کنیم.

نکات مهم


 

 

نیازی نیست کل متن رو بخونید. فقط جملات مرتبط به سوال رو بخونید.

اگر با کلمه نا آشنایی مواجه شدید اصلا نگران نشید، این موضوع کاملا طبیعیه چون انگلیسی زبان ها هم ممکنه معنای بعضی کلمات رو بلد نباشند.

برای هر سوال تقریبا ۹۰ ثانیه فرصت دارید. بعضی سوالات کمی آسون تر هستند سعی کنید این نوع سوالات رو با سرعت بیشتری جواب بدید تا وقت تون برای سوالات سخت ذخیره بشه. زمان زیادی رو برای یک سوال صرف نکنید. بعضی سوالات برای نمرات ۷، ۸ و ۹ طراحی شدند. پس سعی نکنید به همه سوالات جواب بدید. اگه پیدا کردن جواب وقت زیادی میگیره ازش بگذرید.

تکنیک

درابتدای آزمون شروع نکنید به خوندن متن.

هر گز سعی نکنید کل متن رو یکجا بخونید چون جزئیاتش توی ذهن تون نمی مونه و مجبور میشید دوباره بخونید.

زیر کلمات کلیدی موجود در سوال رو خط کشی کنید.

ممکنه بعضی وقت ها به جای کلمه ی کلیدی مشخص شده دریک سوال یک کلمه هم معنی رو در متن ببینید.

فراموش نکنید خط کشی باعث میشه در زمان صرفه جویی کنید و این تمرکز تون رو بالا میبره.

بعد از خط کشی کلمات اون قسمت از متن رو با دقت زیادی بخونید تا متوجه تمام جزئیات بشید.

اگر با سوالی خیلی سخت مواجه شدید وقت تون رو هدر ندید و بلافاصله به سراغ سوال بعدی برید.

اهمیت لغات مترادف و هم معنی

سعی کنید متن های زیادی رو بخونید و مترادف هاشون رو استخراج کنید. البته بهتون حق میدم خیلی کار سختیه که بخواهید هم خانواده تمام لغات رو پیدا کنید. بهترین شیوه بالابردن دایره لغات تونه. توصیه می کنم موضوعاتی که انتخاب می کنید دلخواه تون باشه مثلا اگه به بسکتبال علاقه دارید می تونید مجله ورزشی مرتبط بخونید. مهم تراینکه لغات رو حتما حتما حتما توی دفترچه یاداشتی بنویسید و اونها رو مرور کنید. این لغات رو جداگانه جایی یادداشت کنید و مثال و یا مترادف هایی رو براش بنویسید.

 مترادف اصلا یعنی چی؟

یعنی یک لغت معنای یکسان دیگه ای هم داره. چون انگلیسی دامنه لغت زیادی داره بعضی معتقدند نزدیک به یک میلیون کلمه انگلیسی وجود داره که طبیعتا کلی هم خانواده دارند. این به زبان رنگ و بو میده و نیاز به تکرار واژه رو کم می کنه.

مثلا واژه های زیر رو در نظر بگیرید:

Children/kids

Speak/talk

ill/sick

Plants/flowers

 کلمات بالا دقیقا معناهاشون با هم یکی نیست اما خیلی به هم نزدیک هستند. مثل فارسی خودمون که میگیم زیبا و قشنگ.

چطوری هم خانواده ها رو یاد بگیریم:

نیازی نیست به طور ویژه هم خانواده ها رو یاد بگیرید. حفظ کردن لیست هم خانواده ها و با صدای بلند تکرار کردن شون خیلی برای مهارت انگلیسی تون مفید نیست. با این وجود ساخت دامنه لغات گسترده مهمه و برای انجام این کار باید از دیکشنری استفاده کنید چون کلی واژه هم خانواده بهتون میده.

وقتی متن انگلیسی رو می خونید شاید توجه کرده باشید که بعضی کلمات از تکرارخودداری می کنند. مثلا وقتی مقاله ای راجع به یک کتابه، به جای کلمه Book از Text یا Read استفاده می کنند. این مترادف ها باعث میشوند متن کسل کنده به نظر نرسه.

بخاطر کمبود وقت توصیه میشه مهارت های Skimming و Scanning رو بکار بگیرید. اگر این ازمون طولانی می بود اون وقت مشکلی نمی بود..از طرفی تند خوانی ( نه بلند خوانی) هم برای این مهارت مهمه. برای این کار باید مترادف های زیادی رو بلد باشید.

همونطور که قبلا هم اشاره شد باید کلمات کلیدی رو انتخاب کنید. شاید سوالی راجع به Criminals یا تبهکاران وجود داشته باشه، مثلا وقتی متنی رو اسکن می کنید که برای اطلاعات مربوط به تبهکارانه، ممکنه عین همون کلمه رو داخل متن نبینید یا اصلا وجود نداشته باشه. با این وجود تبهکاران رو ممکنه از کلمات هم خانواده دیگه ای مثل دزدان thieves ، زندانیان prisoners ، قاتلین murderers استفاده کنند. توی همچین موقعیت باید توی ذهن تون حین خواندن متن دنبال رفرنس مربوط با جنایت و مجازات و حتی پلیس باشید که این به شما کمک می کنه بخشی از متن که باید روش تمرکز کنید رو پیدا کنید.

انجام این کار به زبان ساده یعنی صرفه جویی در وقت و این راه موفقیت در مهارت ریدنگ ازمون ایلتس محسوب میشه..

نمره دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک

این بخش توسط مصححینی دوره دیده که به طور مرتب زیر ذره بین قرار می گیرند تا توانایی شون محرز باشه تصحیح میشه. تمام برگه ها بعد از نمره دهی توسط Cambridge Assessment English بررسی می شوند.

 

راه های تقویت ریدینگ آیلتس

 

  • عجول نباشید لطفا چون تقویت ریدینگ زمان بره و اختلاف نمره ۶ با ۷ گرچه شاید چند سوال به نظر بیاد اما کلی اختلاف بین نمره ۶ تا ۷ وجود داره.
  • تا می تونید توی برنامه روزمره تون متن خوانی رو قرار بدین، هر چه بیشتر بخونید سرعت خواندن تون بالاتر میره.
  • سعی کنید کلمات رو توی متن یاد بگیرید تا اینکه بخواهید کلمه حفظ کنید. حتی اگر وقت زیادی تا آزمون ندارید کلمه حفظ کنید چاره ای نیست.
  • تا می تونید به خواندن مجلات معتبر مشغول بشید بیشتر متن های ریدینگ آیلتس از همین مجلات گرفته شده.
  • دو مدل مختلف خواندن رو امتحان کنید. تفریحی متن بخونید و هدف نهایی تون یادگیری باشه.
  • روی انواع سوالات ریدینگ آیلتس تمرکز کنید و در بخشی که مشکل دارید روی همون بیشتر تمرین کنید.
  • مدیریت زمان رو یاد بگیرید و قبل از آزمون حتما چند بار خودتون رو در شرایط آزمون قرار بدین.
  • کلمات متونی که می خونید رو توی دفتر چه ای بنویسید و اون رو مرور کنید.
  • با paraphrasing  آشنا شید و تمرین کنید چرا که توی ریدینگ آیلتس به شدت ازش استفاده میشه.
  • پیشوند و پسوند prefix and suffix ها رو یاد بگیرید چون به شدت در حدس زدن معنای کلمات به شما کمک می کنه.
  • کلماتی که یاد می گیرید رو به همراه مترادف و متضاد هاشون بیاموزید چون توی ریدینگ آیلتس به شدت به اونها نیاز خواهید داشت.
  • روی کلمه به کلمه متن ها تمرکز نکنید سعی کنید مفهومی متن ها رو بفهمید نه سطحی.
  • در نهایت زبان عمومی تون رو تقویت کنید و نگران نباشید. اگر پایه زبانی خوبی داشته باشید با کمی تمرین و تمرکز روی سوالات آیلتس به سادگی می تونید نمره دلخواهتان رو کسب کنید.

 

نمونه تست ریدینگ

 

در این بخش نمونه سوالات این مهارت رو براتون قرار دادیم تا در وهله ی اول با سوالات آشنا بشید و اینکه این فرصت رو داشته باشید تست بزنید.

 

Matching-headings

Matching-headings

 Matching-headings

 Matching-headings

 

Multiple-questions

Multiple-questions

Multiple-questions

Multiple-questions

 

Gap-fill questions

 Gap-fill

 Gap-fill

 

Identifying information questions

Identifying-information

Identifying-information

Identifying-information

Identifying-information

Share Now

آرش نصرا...نژاد

آرش نصرا...نژاد..مدرس و مترجم زبان انگلیسی..با بیش از ده سال سابقه تدریس و ترجمه

پست های ارسالی توسط آرش نصرا...نژاد

Related Post

ارسال پاسخ به ما